IPF kao rijetka bolest često je pogrešno dijagnosticirana i zamjenjuje se s nekim drugim bolestima. Stoga je izuzetno važno da liječnici na vrijeme prepoznaju simptome i da se ona pravovremeno može početi liječiti. Kroz tri  predavanja stručnjaka iz područja torakalne radiologije prof.Ivice Mažuranića, prim. Ante Marušića i doc. Melite Kukuljan nastojali smo ukazati na mogućnosti liječenja, najnovije smjernice te važnost radiološke dijagnostike ove rijetke, ali zloćudne bolesti.Ovaj e-tečaj namijenjen je:

pulmolozima i radiolozimaProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje svih video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

50 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE PARCIJALNO PREGLEDAVATI)E-tečaj je bodovno aktivan od 18.03.2020. - 31.10.2020. i donosi 4 boda HLKAutori e-tečaja:Prof. dr. sc. Ivica Mažuranić, KBC Zagreb

Prim.dr.sc. Ante Marušić, dr.med., KBC Zagreb

Doc.dr.sc. Melita Kukuljan, KBC Rijeka
Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:

Boehringer Ingelheim
Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima i specijalistima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

20 minE-tečaj će biti bodovan sukladno odluci Hrvatske liječničke komoreAutor e-tečaja: dr. sc. Dražen Perkov, dr. med.

Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:

MedtronicPredijabetes nije siva zona između zdravih i osoba sa šećernom bolesti, predijabetes je bolest. Vjerujemo da ćete u predavanju doc.dr. Daria Rahelića pronaći informacije koje će Vam pomoći u ranom prepoznavanju pacijenata s predijabetesom kao i mogućnosti odgode nastanka šećerne bolesti tipa 2.


Pozivamo Vas da po završetku ocijenite svoje zadovoljstvo te podijelite Vaše komentare i prijedloge s kolegama.Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima i specijalistima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

45 min
Autor e-tečaja: doc. dr. sc. Dario Rahelić, dr. med.

Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:


MerckOmjer koristi i rizika ovisi o mnogim čimbenicima. Međutim, za neke lijekove, primjena nosi i specifične rizike, a taj omjer je pozitivan jedino uz primjenu određenih dodatnih mjera, koje se nazivaju mjere minimizacije rizika (MMR).


Cilj ovog tečaja je ukazati ljekarnicima na važnost primjene mjera minimizacije rizika za lijek Na - valproat za kojeg je nositelj odobrenja objavio nove važne kontraindikacije, pojačana upozorenja i mjere za izloženost valproatu tijekom trudnoće.

Ovaj e-tečaj namijenjen je ljekarnicima.


Vrijeme potrebno za pregledavanje e-tečaja: 30 minuta.


Zbog isteka trajanja, e-tečaj više ne donosi bodove HLJK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)
Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu:


Hrvatska ljekarnička komora Sanofi
Štitnjača je važna endokrina žlijezda koja sudjeluje u metabolizmu stanica, utječe na energiju i funkcioniranje cjelokupnog organizma - kardiovaskularnog, dišnog, probavnog sustava, mozak, spavanje, spolni sustav i na rad ostalih sustava, a utječe i na raspoloženje.

Kako biste brže i lakše dijagnosticirali, a potom i uspješnije liječili bolesti štitnjače, koje su danas vrlo česte, dostupan Vam je e-tečaj: Dijagnostika bolesti štitnjače (laboratorij i klinika).


Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje svih video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

30 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE PARCIJALNO PREGLEDAVATI)Zbog isteka trajanja, e-tečaj više ne donosi bodove HLK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)Autorica e-tečaja: Valentina Vidranski, mag. med. biochem., KBC Sestre milosrdnice
Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:

Merck


Idiopatska plućna fibroza (IPF) je rijetka bolest i svjesnost o postojanju te bolesti je vrlo niska. 

Upravo zato, pozivamo vas da pogledate ovaj e-tečaj kako biste dobili cjelokupni pregled dijagnostike i liječenja IPF-a te kako biste mogli na vrijeme prepoznati i započeti liječenje ove rijetke, smrtonosne bolesti.Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima obiteljske medicine, pulmolozima i radiolozimaProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje svih video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

45 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE PARCIJALNO PREGLEDAVATI)Zbog isteka trajanja, modul više ne donosi bodove HLK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)Autori e-tečaja:akademik Miroslav Samaržija, KBC Zagreb

Prim.dr.sc. Jasna Tekavec Trkanjec, KB Dubrava

Ana Hećimović, dr.med., KBC Zagreb
Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:

Boehringer Ingelheim