Suvremeni pristup zbrinjavanja bolesnika sa srčanim zatajivanjem

Ovaj e-tečaj namijenjen je:

kardiolozima


Procijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

75 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE PARCIJALNO PREGLEDAVATI)E-tečaj će biti bodovan sukladno odluci Hrvatske liječničke komoreAutori tečaja:

Prof. dr. sc. Maja Čikeš, dr. med.

Daniel Lovrić, dr. med.

Hrvoje Jurin, dr. med.

 Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:


AstraZenecaSAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE.


Nove studije, novi dokazi, ali i nova promišljanja starih znanja rezultiraju sve češćim obnovama smjernica i uputa kako dijagnosticirati i liječiti bolesnike s arterijskom hipertenzijom, njenim komplikacijama ili pobolom. U ovom modulu donosimo vam na jednom mjestu sažete prikaze smjernica koje su nam omogućile da preciznije i vjerujem učinkovitije liječimo bolesnike. Ovdje vrlo brzo možete osvježiti znanja i čuti komentare vodećih stručnjaka. 


Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima i specijalistima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

90 minE-tečaj će biti bodovan od strane HLK.Autori tečaja:


Prof. dr. sc. Dario Rahelić

Akademik Davor Miličić

Akademik Bojan Jelaković

Akademik Željko ReinerOvaj tečaj je izrađen uz potporu tvrtke Krka, a predavanja su izrađena u suradnji sa Hrvatskim društvom za hipertenziju

   
Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima i specijalistima obiteljske medicine, nefrologije i kardiologijeProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

50 minE-tečaj će biti bodovan sukladno odluci Hrvatske liječničke komoreAutori e-tečaja: Akademik Bojan Jelaković

dr. sc. Dražen Perkov, dr. med.

Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke Medtronic, a predavanja su izrađena u suradnji sa Hrvatskim društvom za hipertenziju


Medtronic IPF kao rijetka bolest često je pogrešno dijagnosticirana i zamjenjuje se s nekim drugim bolestima. Stoga je izuzetno važno da liječnici na vrijeme prepoznaju simptome i da se ona pravovremeno može početi liječiti. Kroz tri  predavanja stručnjaka iz područja torakalne radiologije prof.Ivice Mažuranića, prim. Ante Marušića i doc. Melite Kukuljan nastojali smo ukazati na mogućnosti liječenja, najnovije smjernice te važnost radiološke dijagnostike ove rijetke, ali zloćudne bolesti.Ovaj e-tečaj namijenjen je:

pulmolozima i radiolozimaProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje svih video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

50 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE PARCIJALNO PREGLEDAVATI)Zbog isteka trajanja, modul više ne donosi bodove HLK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)Autori e-tečaja:Prof. dr. sc. Ivica Mažuranić, KBC Zagreb

Prim.dr.sc. Ante Marušić, dr.med., KBC Zagreb

Doc.dr.sc. Melita Kukuljan, KBC Rijeka
Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:

Boehringer Ingelheim

Kronična bolest bubrega je, nakon kardiovaskularnih bolesti, drugi najčešći komorbiditet kod bolesnika sa ŠBT2, prisutan kod gotovo 50% bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2. Smrtnost bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2 i kroničnom bolešću bubrega također je višestruko povećana u odnosu na opću populaciju.


Kroz dugi niz godina nije bilo napretka u razvoju specifičnih terapijskih opcija za kroničnu bolest bubrega –  sve do objave rezultata ispitivanja kardiovaskularnih ishoda s novim antihiperglikemicima, poglavito sa SGLT2 inhibitorima. Dokazi o renalnim benefitima ovih lijekova otvaraju novo razdoblje u liječenju šećerne bolesti tipa 2 s pridruženom kroničnom bolešću bubrega. Pogledajte što o tome kažu eminentni predstavnici struke.


Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima i specijalistima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

30 minE-tečaj će biti bodovan od strane HLK.Autori e-tečaja:


prof. dr. sc. Bojan Jelaković

doc. dr. sc. Dario Rahelić

doc. dr. sc. Josipa Radić 
Omjer koristi i rizika ovisi o mnogim čimbenicima. Međutim, za neke lijekove, primjena nosi i specifične rizike, a taj omjer je pozitivan jedino uz primjenu određenih dodatnih mjera, koje se nazivaju mjere minimizacije rizika (MMR).


Cilj ovog tečaja je ukazati ljekarnicima na važnost primjene mjera minimizacije rizika za lijek Na - valproat za kojeg je nositelj odobrenja objavio nove važne kontraindikacije, pojačana upozorenja i mjere za izloženost valproatu tijekom trudnoće.

Ovaj e-tečaj namijenjen je ljekarnicima.


Vrijeme potrebno za pregledavanje e-tečaja: 30 minuta.


Zbog isteka trajanja, e-tečaj više ne donosi bodove HLJK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)
Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu:


Hrvatska ljekarnička komora Sanofi


Idiopatska plućna fibroza (IPF) je rijetka bolest i svjesnost o postojanju te bolesti je vrlo niska. 

Upravo zato, pozivamo vas da pogledate ovaj e-tečaj kako biste dobili cjelokupni pregled dijagnostike i liječenja IPF-a te kako biste mogli na vrijeme prepoznati i započeti liječenje ove rijetke, smrtonosne bolesti.Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima obiteljske medicine, pulmolozima i radiolozimaProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje svih video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

45 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE PARCIJALNO PREGLEDAVATI)Zbog isteka trajanja, modul više ne donosi bodove HLK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)Autori e-tečaja:akademik Miroslav Samaržija, KBC Zagreb

Prim.dr.sc. Jasna Tekavec Trkanjec, KB Dubrava

Ana Hećimović, dr.med., KBC Zagreb
Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:

Boehringer Ingelheim